auteurslezingen


Ieder jaar heel veel kinderen warm maken voor boeken en verhalen èn tekeningen, dat is het moto van elke auteurslezing.


De kinderen van de eerste, tweede en derde graad van de basisschool kunnen een kijkje nemen achter de schermen van een boek en komen op een speelse manier alles te weten over schrijven en vooral illustreren.


Ook kinderen uit het bijzonder onderwijs zijn bijzonder welkom!
Aanbod lezingen:


Het is  niet meer mogelijk om de verteltheaters van Belle Beer en Hekselien te boeken.


Deze verteltheaters waren bedoeld voor kleuters en kinderen van de eerste graad basisonderwijs. Ruim 12 jaar ben ik te gast geweest in honderden klasjes en bij duizenden kinderen. Eind schooljaar 2016-2017 viel het doek over deze lezingen.

Aan alle leerkrachten, bib-mensen èn kinderen: OPRECHT DANKJEWEL voor alle fijne momenten!!!


Achter de schermen van een boek


Voor kinderen van de eerste, tweede en derde graad basisonderwijs: vooral eerste en tweede graad zijn ideale doelgroepen voor deze lezingen.

De lezingen duren 70min., max. 30 kinderen per groep.


Hoe bedenk je figuren in een verhaal en hoe worden die getekend? Hoe kan je leren door naar foto's te kijken, welke materialen kan je gebruiken om te illustreren, hoe ziet een èchte tekening eruit...

Een interactieve lezing met veel voorbeelden en waarbij er natuurlijk ook getekend wordt! Onder begeleiding worden een paar leuke figuren getekend en laten we onze fantasie de vrije loop. Als afsluiter maak ik een tekening voor elke deelnemende klas terwijl de kinderen vertellen wat er getekend moet worden. Alle kinderen mogen na afloop een nieuwjaarsbrief van mijn hand uitkiezen.

Hou je potlood maar klaar!


Workshops voor studenten opleiding kleuterleidster of leerkracht lagere school: 


Hoe maak je zelf een boek: Toelichting opbouw, technieken, materialen, verhaalkeuze enz…

2 Hoe kan je creatief een boek vertellen: Aan de hand van één boek van Hekselien, wordt een verhaal volledig uitgediept met interactie, muziek, creatief taalgebruik, beweging, interactie... Daarbij krijgen de studenten tips over hoe je interactief en muzikaal kan vertellen, hoe diep je een verhaal uit, welke delen van een verhaal zijn geschikt om zowel verbaal, muzikaal als visueel uit te werken, hoe integreer je het gebruik van een beamer tijdens het vertellen enz..

Voor minder-muzikale studenten is er een aangepaste cd voorzien die mee gebruikt kan worden ter vervanging van de eigen stem of instrument.


Info


Alle info kan je vrijblijvend opvragen op melis.an@telenet.be


Gesubsidieerde lezingen


De lezingen hebben recht op subsidiëring door ‘Vlaams Fonds voor de Letteren’ indien tijdig aangevraagd.

Opgelet: Er zijn max. 15 gesubsidieerde lezingen per auteur en per kalenderjaar beschikbaar! Meer info op www.auteurslezingen.be