auteurslezingen


Het is niet meer mogelijk om auteurslezingen te boeken. Dankjewel aan de vele vele kinderen, leerkrachten, bibliotheek-

medewerkers en alle mensen waar ik ooit te gast was! Het was fantastisch!


De verteltheaters van Belle Beer en Hekselien:


Deze verteltheaters waren bedoeld voor kleuters en kinderen van de eerste graad basisonderwijs. Ruim 12 jaar ben ik te gast geweest in honderden klasjes en bij duizenden kinderen. Eind schooljaar 2016-2017 viel het doek over deze lezingen. Ik kreeg steeds meer illustratie- en ontwerpopdrachten en moest 

uiteindelijk een keuze maken. 


Achter de schermen van een boek


De kinderen van de eerste, tweede en derde graad basisonderwijs kregen de kans om achter de schermen van een boek te kijken.


Hoe bedenk je figuren in een verhaal en hoe worden die getekend? Hoe kan je leren door naar foto's te kijken, welke materialen kan je gebruiken om te illustreren, hoe ziet een èchte tekening eruit...

Een interactieve lezing met veel voorbeelden en waarbij er natuurlijk ook getekend werd! Onder begeleiding werden een paar leuke figuren getekend en lieten we onze fantasie de vrije loop. Als afsluiter maakte ik een tekening voor elke deelnemende klas terwijl de kinderen vertelden wat er getekend moet worden. Alle kinderen mochten na afloop een nieuwjaarsbrief van mijn hand uitkiezen.


Workshops voor studenten opleiding kleuterleidster of leerkracht lagere school: 


Hoe maak je zelf een boek: Toelichting opbouw, technieken, materialen, verhaalkeuze enz…

2 Hoe kan je creatief een boek vertellen: Aan de hand van één boek van Hekselien, werd een verhaal volledig uitgediept met interactie, muziek, creatief taalgebruik, beweging, interactie... Daarbij kregen de studenten tips over hoe je interactief en muzikaal kan vertellen, hoe diep je een verhaal uit, welke delen van een verhaal zijn geschikt om zowel verbaal, muzikaal als visueel uit te werken, hoe integreer je het gebruik van een beamer tijdens het vertellen enz..

Voor minder-muzikale studenten is er een aangepaste cd voorzien die mee gebruikt kan worden ter vervanging van de eigen stem of instrument.


Info


Alle info kan je vrijblijvend opvragen op melis.an@telenet.be